Kuidas asju turvaliselt ladustada?

Pole vahet mida sa ladustad, kõik võib valesi tehnikaid kasutades kahjustuda või puruneda. Ladustamisel on eriti oluline, et asjad saaks pakitud ja asetatud turvaliselt, et vältida nende kahjustumist aja jooksul.

Aseta esemed õigesti

Üheks väga tõsiseks probleemiks ladustamisel on see kui asjad pakitakse ladustamisruumi, alusele või kasti valesti, tekitades nii ajapikku neile tugevat kahju. Näiteks võib juhtuda, et nahkdiivanile asetatakse raske kõlar, mis esialgu küll midagi ei tee, kuid viibides seal juba kuid või aasta, tekitab diivani nahale tugevad venimisjäljed ja kahjustab seda jäädavalt.

Seetõttu tulebki ladustades tähele panna mida kuhu ja kuidas asetatakse. Nahast ja venivast materjalist esemete peale ega vastu ei tasu panna raskeid või teravate äärte/tippudega esemeid, sest need võivad venitada materjali välja. Samamoodi ei tohiks panna otsa peale püsti vedrumadratseid, sest ajapikku vedrud vajuvad ja väsivad. Ka tuleks vältida õrnemate esemete panemis kasti ilma pakkepabeita või sellise kasti ladustamisel põhja asetamist. On rohkelt asju mida tuleb ladustamisel silmas pidada, olenevalt esemete tüübist ja konditsioonidest. Kui sa pole kindel kuidas mingit eset ladustada siis pöördu kindlasti meie spetsialistide poole.

Kileta ja paki mööbel

Selleks, et mööbel säiliks pikalt ja oleks ka aastate pärast sama heas vormis kui varem, oleks kindlasti vaja see kaitsta tolmu ja välismõjude eest. Selleks on kõige parem variant katta mööbel pakkeilega. Kui tegemist on pehme mööbliga, siis piisab enamasti lihtsalt korralikult mahukilega esemete üle tõmbamisest, mis tagab kaitse tolmu ja mustuse eest ladustamisperioodil. Mitte pehme ja õrnema mööbli puhul tasub kaaluda ka pakkimist tekkidesse (näiteks kolimistekid) ning klaaside/nurkade katmist papiga, et aja jooksul mõni muu ladustatav ese sellele kahju ei teeks.

Väga oluline on ka see, et kui kiletad esemeid (alates mööblist ning lõpetades maalidega), siis veendu, et ladustamispind oleks korrektselt õhutatud, kliimakindel ja soe, sest kiletatud esemed niiskes keskkonnas võivad saada isegi rohkem kahjustada kui ilma kaitseta.

    Kuidas ladustada õrna mööblit:

  1. Pane nurkadesse papitükid
  2. Aseta klaaside ette papp ning kleebi kinni uksed
  3. Kata mööbel paksu tekiga (kolimistekiga)
  4. Kileta mööbel mahukilega, kaitseks tolmu eest

    Kuidas ladustada klaasi/õrnu esemeid:

  1. Võta vähemalt 3-kihiline pappkast
  2. Aseta põhja kortsutatud paberit
  3. Mässi iga eseme ümber paberit nii, et see jääb õhuliseks
  4. Aseta esemed kasti nii, et need ei suruks üksteist
  5. Märgi kastile tähis “ÕRN” ning aseta see ladustamisel kõige peale

Kasutades Ladustamisteenused OÜ teenuseid, aitame me sind sinu ladustamisel kõige eelmainituga. Meie professionaalsed ladustamisspetsialistid (ning kolimispartnerid) pakivad teie esemed korrektselt ning kindlalt, vältimaks kahjustusi. Nii võid kindel olla, et mööbel ja muu vara tuleb laost aastate pärast välja samas seisus, milles ta sinna läks.

Kui soovid, et ka sinu vara säiliks ladustamisel ideaalselt, siis võta ühendust läbi alloleva kontaktivormi.

Firmast

Ladustamisteenused OÜ

Ladustamise spetsialistid

Ladustamisteenused OÜ on professionaalset ladustamisteenust pakkuv ettevõte, kelle peamiseks suunaks on eraisikute ja ettevõtete vara pikaajaline ladustamine.

Valikus on erinevad standardlahendused ning nende kõrval ka mitmed personaalsetele vajadustele vastavad võimalused. Kui soovid usaldusväärset ja professionaalset ladustamisteenust, siis võta ühendust juba täna.

Võta meiega ühendust!

Ladustamisteenused

Ladustamise spetsialistid

Ettevõttest

Ladustamisteenused OÜ on professionaalset ladustamisteenust pakkuv ettevõte, kelle peamiseks suunaks on eraisikute ja ettevõtete vara pikaajaline ladustamine. Valikus on erinevad standardlahendused ning nende kõrval ka mitmed personaalsetele vajadustele vastavad võimalused. Kui soovid usaldusväärset ja professionaalset ladustamisteenust, siis võta ühendust juba täna.